Як позбутися від бажання з'їсти що-небудь шкідливе

Експерти розповіли, чим може бути викликане бажання з'їсти шкідливу їжу і як з ним впоратися

Не секрет, що шкідливі продукти, зокрема солодощі, кофеїн, фаст-фуд, володіють особливим магнетизмом, тому час від часу у кожної людини виникає бажання поласувати чимось "забороненим". Як з цим бажанням впоратися?

В першу чергу, експерти радять розібратися і вибудувати гармонійні стосунки зі своїм тілом і зрозуміти, чому може виникати тяга до певних продуктів. Знаючи, в чому суть залежності, можна підібрати альтернативні продукти й задовольнити потреби організму.

Солоне

Надмірне захоплення "солоненькім" не корисне для нашого організму. Надлишок солі погано позначається на багатьох органах (нирках, серці), а ще вона затримує рідину і може спровокувати набряклість. Якщо вас тягне на солоні горішки або сушену рибку, можливо, вам не вистачає мінерального комплексу. Експерти кажуть, що замінити сіль можна натуральними спеціями та травами, кислими заправками, натуральними солезамінниками з сушеної селери, наприклад.

Випічка

Різні булочки та здоби дуже смачні, але зловживати ними не варто. Якщо ваш організм вимагає мучного, то цілком можливо, йому не вистачає енергії, адже в цих продуктах містяться вуглеводи. Якщо бажання з'їсти булочку спіткало вас днем, то можна дозволити собі мінімальну порцію швидковуглеводної здоби, або постарайтеся замінити її продуктами з повільними вуглеводами - цільнозерновою пастою з овочами, тостом з авокадо.

Фастфуд

Експерти кажуть, що впорається з тягою до фаст-фуду теж можна. Приготуйте вдома корисні аналоги. Наприклад, замість смаженої картоплі фрі зробіть в духовці картопляні та овочеві чипси з прянощами або запечіть курячі шматочки в паніруванні, на зразок наггетсів.

Кава

Якщо ви не можете провести ранок без чашечки еспресо, цілком можливо, у вас сформувалася залежність від кофеїну. Можна спробувати її позбутися двома способами: 1. Перейдіть на м'яку версію кофеїну: зелений чай, мате або натуральну гуарану. 2. Перегляньте своє ставлення до роботи або інших ранкових завдань, адже для чогось вам потрібний такий потужний "стусан" вранці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про що говорить сильна тяга до шоколаду.