Як найкорисніше готувати картоплю: відповідь дієтолога

Лікар-дієтолог Міла Ярзабковскі розповіла, як правильно готувати картоплю, щоб вона була максимально корисною

Картопля - один із найпопулярніших овочів на нашому столі, тому що він смачний, ситний і бюджетний. Але як правильно готувати цей продукт, щоб він був максимально корисним для нашого здоров'я?

Відомо, що в складі картоплі є безліч мікроелементів, зокрема, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, натрій, марганець, цинк та інші, які важливі організму для нормального функціонування.

Лікар-дієтолог Міла Ярзабковскі зазначила, що найкорисніший спосіб приготування картоплі - запікання в духовці. Так овоч втрачає мінімум своїх поживних речовин і вітамінів.

Наступний по користі спосіб приготувати картоплю - приготування на пару, при якому втрата мікроелементів менша, ніж при варінні. Якщо ж ви надумали варити овоч, тоді робіть це зі шкіркою, тому що в ній зосереджена більшість поживних речовин. Смаження на маслі - найшкідливіший спосіб приготування картоплі, оскільки температура кипіння масла досягає 180 градусів, а при таких умовах в маслі починають утворюватися канцерогени.

Нагадаємо, що смажена картопля є одним із найпопулярніших гарнірів, тому що вона смачна, ситна й ароматна. Але є низка продуктів, які не можна поєднувати з цією стравою, тому що можуть виникнути проблеми з травленням. Дізнайтеся, який овоч "не дружить" зі смаженою картоплею.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені провели дослідження, результати якого підтвердили, що картопляне пюре підвищує витривалість організму, а значить допомагає спортсменам більш тривало й ефективно виконувати фізичні навантаження.