Від яких продуктів слід відмовитися заради здорового серця

Експерти розповіли, які продукти необхідно виключити із раціону, щоб не нашкодити здоров'ю серця

Від нашого способу життя залежить близько 75% здоров'я серця, тому дуже важливо стежити за тим, що ми їмо. Експерти рекомендують виключити з раціону кілька продуктів, які можуть зашкодити органу та спровокувати серцеві захворювання.

Перероблене м'ясо

Не звикайте регулярно вживати ковбасу, сосиски, бекон та інші види обробленого м'яса, тому що в їхньому складі є канцерогенні речовини, які можуть спровокувати серйозні недуги, зокрема онкологію.

Червоне м'ясо

Важко відмовитися від апетитного стейка, але згадайте, скільки в ньому солі, холестерину та насичених жирів, які можуть "нокаутувати" серце та судини. Це не означає, що потрібно повністю відмовлятися від продукту, просто зменште його в раціоні до 3-4 порцій на місяць.

Картопляні чипси та готовий попкорн

Ці закуски дуже смачні та популярні, але можуть зашкодити роботі серця. І все через велику кількість солі, а також різних хімічних добавок. Намагайтеся уникати цих продуктів.

Дієтичні напої

Солодке газування і соки (навіть свіжі) небезпечні для серця, тому що по суті є розчином цукру, але ще гірше так звані дієтичні, в яких цукор замінений його імітаторами. Регулярне вживання "нульових" напоїв серйозно підвищує ризик захворювань серця – а також ризик раку та деменції.

Локшина швидкого приготування

Експерти кажуть, що така локшина містить майже половину добової норми солі, а також різні підсилювачі смаку та інші добавки, здатні нашкодити організму. Більш того, швидкорозчинна локшина обсмажується у фритюрі, а такий спосіб приготування здатний зашкодити судинам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який горіх допоможе зміцнити здоров'я серця.