Вчені розповіли про важливість прийому води на голодний шлунок

Німецькі фахівці назвали причини, через які на голодний шлунок слід випивати склянку води

Щодня потрібно контролювати свій водний баланс в організмі, адже він впливає на багато процесів. Та й взагалі свій ранок, як кажуть експерти, треба починати зі склянки води. Чому це так важливо?

Фахівці відзначають, що склянка звичайної води (не газованої) після пробудження покращує метаболізм, настрій і сприяє виведенню токсинів, розщеплення яких відбувалося в організмі, поки людина спала. Такий захід дозволить прискорити обмінні процеси в середньому до 24%.

Крім цього, пиття натщесерце сприяє зниженню ймовірності виникнення каменів у нирках, проблем із сечовим міхуром, а також запобігає появі печії. Ще однією корисною властивістю склянки води з ранку є стимулювання лімфасистеми, завдяки чому організм стає більш стійким до мікроорганізмів шкідливого характеру.

Експерти наголосили й на важливості води для шкіри. Вона покращує кровообіг, допомагає оздоровити шкірні покриви та покращити їхній вигляд.

Нагадаємо, що експерт зі зниження ваги Павло Ісанбаєв зазначив, що з додаванням лимонного соку у воду варто бути акуратнішими, оскільки він може негативно впливати на емаль зубів. Плюс до всього, від такого напою натще варто відмовитися людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня пити воду з медом.

Читайте також, що щодня доросла людина має випивати близько двох літрів води, тому що вона приводить у тонус весь організм. А ще вода покращує обмін речовин, сприяючи схудненню. Дієтологи кажуть, що норма води на день залежить від нашої ваги. На 10 кг ваги – 2 склянки (400 мл) води.