Вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку

Від цієї звички потрібно терміново позбуватися

Важливим фактором, який впливає на здоров'я людини, є правильне харчування. Нещодавно вчені з Університету Раш провели експеримент і з'ясували, яка харчова звичка призводить до зниження розумової працездатності.

Фахівці на чолі з лікарем Пуджі Агарвал провели дослідження, в якому взяло участь 5 тисяч осіб, віком старше 65 років. Одна група добровольців дотримувалася Середземноморської дієти, а друга - "Західної". Кожні три роки учасники експерименту заповнювали анкети, в яких перевірялися їх навички обробки інформації, пам'ять, а також вони вказували, які продукти вживають найчастіше.

Проаналізувавши їх дані, експерти прийшли до висновку, що у людей, які дотримуються Середземноморської дієти, повільніше проходило зниження розумової працездатності, в порівнянні з іншими учасниками. Більш того, їх мозок ставав в середньому майже на 6 років молодше.

За словами Пуджі Агарвал, звичка вживати продукти "Західної дієти", а саме червоне м'ясо, солодощі, фаст-фуд, жирні молочні продукти, погано позначається на роботі мозку, прискорюючи його швидке старіння.

Давно вважається, що Середземноморська дієта, яка містить овочі, фрукти, рибу, горіхи, оливкову олію і цільнозернові продукти, одна з найкорисніших у світі. Такий тип харчування позитивно впливає на роботу мозку і серцево-судинної системи, а також допомагає запобігти серйозним захворюванням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що какао - не тільки смачний, але ще і дуже корисний для мозку напій. У ньому містяться флавоноїди, які позитивно впливають на розумові здібності людини.