В одному американському містечку заборонили продавати солодощі на касі: навіщо це

Зовсім скоро в Берклі на законодавчому рівні буде заборонено продаж солодощів і інших шкідливих продуктів на касах

В одному з американських міст влада вирішила зробити все від себе залежне, щоб люди якомога менше спокушалися на шкідливі продукти. Тому з березня 2021 року в Берклі починає діяти закон, який забороняє продаж солодощів та інших подібних виробів на касі. Про це пише видання lux.

Таким нововведенням влада хоче зробити все можливе, щоб люди відмовлялися від шкідливої їжі і починали вести здоровий спосіб життя. З наступної весни на касах супермаркетів покупці не побачать улюблених батончиків і чогось подібного, тому що це буде заборонено.

В офіційній заяві мерії повідомляється, що новий закон буде діяти мінімум в 25 супермаркетах, площа яких становить більше 232 квадратних метрів.

Але влада також вирішила подбати про те, щоб у людей була хороша альтернатива солодкому. Наприклад, вони пропонують продавати біля кас цільнозернові батончики або свіжі фрукти. Автори даного нововведення впевнені в тому, що це більше психологічна проблема, і якщо з поля зору забрати так званий "подразник", то людині набагато менше буде хотітися солодкого. А не розглядаючи шкідливі продукти на касі, людям буде значно простіше перейти на здоровий спосіб життя.

"Розміщення шкідливих ласощів поруч з касою збільшує ймовірність того, що клієнти куплять ці продукти і напої, тому що їх сила волі ослабне після тривалого походу по магазинах", - пояснює член міської ради Кейт Харрісон.

Нагадаємо, ТОП-7 продуктів, які слід вживати щодня.