У чому прихована небезпека повторного кип'ятіння води

Експерти розповіли, що не варто кип'ятити воду двічі, бо її вживання може зашкодити здоров'ю

Багато хто використовує воду з-під крана для пиття та приготування їжі, але варто пам'ятати, що така вода не особливо чиста, у її складі можуть бути важкі сполуки та шкідливі домішки. До того ж відмовтеся від повторного кип'ятіння такої води.

Фахівці відзначають, що багато людей кип'ятять воду з-під крана, щоб її знезаразити, тому що при високій температурі гинуть багато бактерій, а також знижується вміст хлору, і в результаті вода стає м'якшою.

Але дослідження показали, що за такого способу обробки води в ній все одно залишаються важкі метали. А частки хлору можуть вступати в контакт з іншими елементами та утворювати шкідливі сполуки, які потім потрапляють до організму. Якщо воду кип'ятити два і більше разів, то концентрація таких речовин збільшуватиметься, а частка корисних – знижуватиметься.

Нагадаємо, у всьому потрібно дотримуватись норм, особливо, якщо це стосується їжі та напоїв. Навіть звичайна вода у великій кількості може серйозно нашкодити здоров'ю та викликати отруєння. Експерти зазначають, що для злагодженої роботи організму потрібно контролювати свій водний баланс, щоб не допустити зневоднення. Але є й інший бік медалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що без води неможливе існування життя. Вживаючи воду, ми повинні стежити за тим, щоб вона була чистою, прозорою і без дивного запаху. Експерт-біохімік Марія Кулешова підказала, яку воду пити найкорисніше.

Читайте також, що тала вода має цілющий вплив на тіло людини, зокрема вона очищає шкіру і запобігаючи процесу старіння.