Три найгірших продукти для вашого мозку

Відмова від цих трьох продуктів врятує вас від багатьох проблем, які можуть виникнути зі здоров'ям

У нашому раціоні може бути присутньою їжа, яка негативно впливає на роботу мозку, але ми можемо про це навіть не підозрювати. Крім того, деякі продукти погано впливають на нашу пам'ять і настрій.

Ґрунтуючись на дослідженнях вчених, можна сміливо назвати три продукти, які потрібно виключати з раціону, оскільки їх вплив на роботу мозку вкрай негативне.

1. Солодкі напої

Вживання напоїв, які містять велику кількість цукру, веде як до ожиріння, так і підвищує ризик розвитку діабету 2 типу, а разом з тим і серцевих захворювань.

Дослідження показали, що вживання фруктози у великих кількостях може привести до інсулінорезистентності в головному мозку, а також до зниження функції мозку, пам'яті, навчання та освіти нейронів мезга.

2. Продукти з високим ступенем обробки

Чипси, солодощі, локшина швидкого приготування, попкорн для мікрохвильової печі, покупні соуси та готові страви - все це їжа з високим ступенем обробки. Проведене дослідження показало, що збільшення вісцелярного жиру пов'язано з пошкодженням тканини мозку.

Один зі способів, яким оброблені харчові продукти можуть негативно впливати на мозок, - це зниження вироблення молекули, званої нейротрофічним фактором мозку. Вона дуже важлива для довготривалої пам'яті, навчання і зростання нових нейронів.

3. Алкоголь

Зловживання алкоголем призводить до зменшення обсягу мозку, метаболічних змін і порушення роботи нейротрансмітерів.

Додатковий ефект алкоголю - порушення режиму сну. Вживання великої кількості алкоголю перед сном може призводити до безсоння, а згодом - і до хронічного недосипання.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку, а також про те, чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого.

.