ТОП-5 овочів, які можна зберігати місяцями

Експерти перерахували овочі, які тривалий час можна зберігати вдома, і вони збережуть свій свіжий вигляд

Деякі овочі можна купувати із запасом, тому що за правильних умов зберігання вони не втратять свій зовнішній вигляд і свіжість, навіть через кілька місяців. Про які продукти йдеться?

Морква

Експерти кажуть, що морква при правильному зберіганні може зберігатись до 12 місяців. Але все не так просто. Якщо хочете, щоб овоч якнайдовше залишався свіжим, потрібно зберігати його в дерев'яному ящику. У нього необхідно насипати шар тирси й накрити зверху ними моркву. Заповнений ящик щільно прикрийте кришкою та поставте на балкон або лоджію. Можна моркву зберігати й в холодильнику, але тоді вона протримається максимум кілька днів, а в морозильній камері – 4-5 місяців.

Часник

Для тривалого зберігання часнику (близько 8 місяців) краще вибирати цілі, без ушкоджень, головки ярого овочу (його врожай збирають у серпні). Озимий, збирання якого припадає на кінець липня, пролежить максимум до грудня, а потім проросте або висохне. Зберігати часник слід за нормальної температури 16—18 градусів і за помірної вологості. Ідеальний варіант - темна кухонна шафа.

Картопля

Найпопулярніший коренеплід в той самий час дуже примхливий у плані умов зберігання. У теплому приміщенні бульби проростають, на світлі зеленіють, а за надмірної вологості починається гниття. У льоху, де зберігається температура близько 5 градусів і досить висока вологість - 85-90%, картопля може лежати в цілості та безпеці до 7-8 місяців. Головне — щоб поряд не стояли кошики з цибулею або яблуками: етилен, який виділяється ними, прискорює гниття картоплі.

Цибуля

Тут теж багато залежить від сорту. Червона Ялтинська, наприклад, зберігається до 5 місяців, жовті сорти - трохи довше. Добре просушену цибулю можна зберігати в ящиках або кошиках, насипавши її невеликим шаром, щоб цибулини не загнили. Можна просто насипати на газету та засунути під ліжко, щоб не заважала.

Гарбуз

Корисний овоч і в зберіганні дуже невибагливий. Все, що потрібно, це темне місце з гарною циркуляцією повітря. Так що сміливо можна забирати гарбуз у темну шафу на кухні або під ліжко, не навалюючи плоди один на одного. Вона може зберігатися так до 6 місяців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які овочі заважають отримати фігуру мрії.