Стратегічний запас: які продукти повинні завжди бути у домі
Лікар-дієтолог Катерина Толстікова склала список продуктів, які мають бути у кожному будинку та пояснила чому
Від харчування залежить стан нашого організму, тому постарайтеся вживати продукти, які зміцнюють імунітет та заряджають вас енергією. На своєму Telegram - каналі лікар-дієтолог Катерина Толстікова розповіла, що бажано завжди мати на своїй кухні.
Крупа перлова
Експерт зазначила, що цей вид крупи найдоступніший і дуже корисний. У перловці містяться складні вуглеводи, клітковини та вітаміни, а також фосфор, марганець та інші елементи, які підтримують організм у тонусі.
Свіже сало
У складі свіжого сала багато жирів, зокрема, корисних. Сало, яке не піддавалося термічній обробці, є джерелом лауринової кислоти та холестерину, які необхідні організму і беруть участь у багатьох процесах. Також свіже сало добре насичує.
Насіння льону
Цей продукт багатий на омега-3 ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи В, калій, фосфор, залізо, магній та інші мікроелементи. Насіння льону, як каже лікар, потрібно ретельно розжувати, щоб отримати максимум користі здоров'ю. А ще їх можна додавати в різні каші та салати.
Арахіс
Ці горіхи містять різні види жирів, вітаміни, клітковину та інші елементи, яких потребує наш організм. Але зловживати арахісом не можна, тому що він також містить омена-6 кислоти, які у великій кількості можуть зашкодити.
Кукурудза варена заморожена
Збагатити організм вуглеводами, клітковиною, вітамінами та іншими корисними сполуками допоможе варена кукурудза. Її можна довго зберігати, а потім розморозити, і вона не втратить свої корисні властивості.
Яблука
Ці фрукти також сприятливо впливають на стан організму, бо насичують його вітамінами. А ще яблука можна довго зберігати та купити їх за доступними цінами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають продовжити молодість.