Справжнє джерело вітамінів: чим корисна калина

У цій ягоді міститься мінімум калорій і дуже багато вітамінів

Холоди настануть зовсім скоро, а це значить, що прийшов час зміцнити імунітет. Але це зовсім не означає, що потрібно стрімголов мчати в аптеку - можна пошукати вітаміни в народних засобах, розповідає експерт по правильному харчуванню Марія Федоренко. Про це пише видання segodnya.

Фахівець каже, що в калині міститься багато корисних речовин, які допоможуть зміцнити здоров'я. А саме: вітамін С (благотворно впливає на наш імунітет), вітамін Е (має безліч антиоксидантних властивостей), вітамін В2 (корисний для зору), вітамін К (відповідає за здоров'я наших кісток) і вітамін PP (надає судинорозширювальний ефект).

Але і це ще не все: ця маленька червона ягода також містить в своєму складі мідь, залізо, цинк, магній і марганець. Варто зазначити, що в цьому продукті міститься в 3 рази більше заліза, ніж у шипшині або яблуках.

Марія Федоренко впевнена в тому, що вживання калини збільшує кількість червоних кров'яних тілець, тому вона може виявитися дуже корисною при анемії. А також цей продукт ефективний при захворюваннях кишечника, ГРВІ, застудах і серцево-судинних хворобах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти повинні бути в раціоні.