Шашлик із якого м'яса назвали найшкідливішим

Дієтологи розповіли, з якого м'яса шашлик - найкорисніший, а з якого - найшкідливіший

Зовсім скоро погода почне радувати нас сонячними днями й можна буде вибиратися на природу, щоб посмажити м'ясо на мангалі. Однак не все м'ясо однаково корисне. Дієтологи розповіли, яке краще не використовувати для шашликів.

Баранина

За словами експертів, баранину не варто використовувати для приготування шашлику, оскільки таке м'ясо важко перетравлюється і є досить "важким" для організму. Загалом же баранину періодично потрібно додавати в раціон, тому що в ній багато лецитину - речовини, яка поліпшує роботу мозку, а ще фтору, який зміцнює зубну емаль.

Яловичина

Якщо хочете приготувати шашлик із яловичини, тоді віддайте перевагу молодому м'ясу, тому що у "старому" багато шкідливих насичених жирів. Крім того, у ньому накопичуються речовини, які викликають окислювальні процеси.

Свинина

Цей вид м'яса найчастіше використовується для приготування шашликів, хоча він і є жирним. Експерти кажуть, що свиняче сало містить арахідонову кислоту - необхідне з'єднання для вироблення жіночих і чоловічих гормонів. Щоб шашлик вийшов не дуже жирним, його варто замаринувати у травах, а не в калорійному майонезі.

Курка та індичка

Найкориснішим виявився шашлик із курки та індички. У такому м'ясі (високої якості) міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів, зокрема білок, який необхідний для підтримки імунітету і роботи нервової системи.

Нагадаємо, що найкориснішим для імунітету є куряче м'ясо. В ньому багато білка, який розщеплюється на амінокислоти, важливі для підтримки організму в тонусі. Крім того, куряче м'ясо менш калорійне, тому його часто включають до складу дієтичних страв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто відмовитися від м'ясних напівфабрикатів.