Щодня вживаємо його: названий продукт, що викликає сильний голод
Часто рекомендується замінити ложку цукру на штучний підсолоджувач, щоб зменшити споживання калорій та запобігти карієсу
Багато хто з нас не уявляє свій день без чашечки чаю або кави з цукром. Але при цьому не кожен знає, що пиття гарячих напоїв із цукром може спричинити почуття сильного голоду. Це позначається на рівні цукру в крові та обміні речовин, що може призвести до підвищеного апетиту.
Медики радять замінити ложку цукру на штучний підсолоджувач, щоб зменшити споживання калорій та не допустити карієс. Але дослідження показують, що замінники цукру можуть посилити активність у частині мозку, відомої як гіпоталамус, що призводить до посилення голоду.
І на відміну цукру, сукралоза не піднімає рівень певних гормонів у крові, які викликають почуття ситості.
Автор дослідження доктор Кетлін Аланна Пейдж розповіла, що близько 75 учасників дослідження попросили випити напій, що містить сукралозу, цукор чи воду, перш ніж пройти сканування мозку та аналізи крові. Все для того, щоби оцінити, наскільки вони відчувають голод.
Коли люди пили солодкий напій, рівень цукру в крові різко збільшувався, внаслідок чого гормони вивільнялися. Наш організм використовує ці гормони, щоб повідомити мозок, що ви вживали калорії, щоб зменшити почуття голоду.
Якщо говорити про продукти, які не підвищують голод, то це яйця, риба, курятина. Усі вони допомагають контролювати апетит. Також варто вживати овочі, бобові, цільнозернові продукти. Вони уповільнюють травлення. Будуть корисні здорові жири – авокадо, горіхи, оливкова олія. Вони сприяють тривалому насиченню. Ну, і, звичайно, складні вуглеводи – гречка, вівсянка, кіноа. Вони не викликають різких стрибків цукру в крові.
Читайте також на порталі "Коментарі" - ця дієта зберігає здоров'я мозку та запобігає 11 захворюванням: радять вчені