Що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак сечового міхура

ТОП продуктів, які допоможуть захиститися від раку сечового міхура

Одним із найпоширеніших видів онкології, особливо серед чоловіків, називають рак сечового міхура. Цей діагноз ставлять понад 500 тис. пацієнтам у світі щороку. Спеціалісти ще не визначили точних причин розвитку онкології, однак дослідження показують, що харчування відіграє ключову роль у профілактиці.

Серед ТОП продуктів, які допоможуть захистити організм від онкології спеціалісти називають:

Овочі та фрукти. Особливо варто обирати клітковинні та антиоксидантні продукти: броколі, капуста, морква, цитрусові, яблука, ягоди. Вони нейтралізують вільні радикали та знижують запалення. А журавлина, гранат, цитрусові та помідори мають потенціал знижувати ризик раку сечового міхура.

Цільнозернові продукти: овес, коричневий рис, кіноа, цільнозерновий хліб. Це джерело клітковини, яка покращує травлення та знижує ризик запалень. Дослідження 2020 року показало, що високе вживання клітковини та цільного зерна допоможе знизити ризик розвитку раку сечового міхура.

Риба та морепродукти: лосось, тунець, сардини. Ці продукти багаті на омега-3 жирні кислоти та мають протизапальні властивості. Вони також допомагають підтримати гормональний баланс і імунітет.

Бобові та горіхи: сочевиця, нут, квасоля, мигдаль, волоські горіхи. Вони багаті на білок, флавоноїди та вітаміни Е. Ці продукти допомагають підтримувати здоров’я клітин і знижують ризик мутацій.

Зелений чай: містить поліфеноли, які можуть пригнічувати ріст пухлин. Деякі дослідження показують, що регулярне вживання зеленого чаю сприяє зниженню ризику раку сечового міхура.

Ферментовані продукти: йогурт, кефір, кімчі. Вони допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишківника, що позитивно впливає на імунну систему.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що допоможе захиститися від раку щитоподібної залози.