Що буде з організмом, якщо весь день їсти тільки кавун

Несподівані наслідки для організму, якщо весь день їсти тільки кавун

У літню спеку не хочеться важкої їжі - дехто обирає основним раціоном овочі та фрукти. Цікава ідея - цілий день харчуватися виключно кавуном. Однак спеціалісти застерігають: попри те, що кавун на 92% складається з води, багатий на вітаміни A, C, антиоксиданти та електроліти, його надмірне споживання може мати несподівані наслідки для здоров’я.

Кавун має високий глікемічний індекс (74–80), що сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові. Лікарі застерігають, надмірне споживання кавуна може призвести до стрибків глюкози, особливо у людей із діабетом або інсулінорезистентністю.

Велика кількість фруктози може спричинити проблеми з травленням. У людей із синдромом подразненого кишківника або непереносимістю фруктози можуть виникнути здуття, діарея, спазми та дискомфорт.

Небезпечний також і надлишок калію. У 100 г кавуна міститься близько 170 мг калію. Цей мінерал важливий для серця та м’язів, однак його надлишок може спричинити гіперкаліємію. Це порушує серцевий ритм, викликає слабкість і навіть параліч. Особливо важливо контролювати споживання калію людям з хворобами нирок або серця.

Надмірна кількість кавуна може навіть змінити колір шкіри. Велика кількість лікопіна у кавуні може призвести до тимчасової зміни кольору шкіри на помаранчевий.

Також кавун містить тирамін - амінокислоту, яка може провокувати мігрені.

Не варто забувати про алергічні реакції, хоча вони трапляються рідко.

До того ж вживання протягом усього дня тільки кавуна може призвести до дефіциту білків, жирів, вітамінів групи B та інших важливих нутрієнтів. Такий раціон незбалансований і може спричинити втрату м’язової маси, електролітний дисбаланс, зниження енергії, погіршення настрою та головний біль.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, скільки кавуна можна їсти.