Популярний гарнір виявився смертельно небезпечним: про що варто знати

Приготована таким чином домашня страва - не найкращий варіант для регулярного вживання

Лікарі заявили, що популярний і улюблений багатьма гарнір може завдати серйозної шкоди організму. Картопля фрі - блюдо, яке точно не підходить для частого вживання. Про це пише видання Eat This.

Експерти провели новий науковий експеримент, для якого було запрошено близько 4,5 тисяч учасників. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition.

У матеріалі повідомляється, що люди, які звикли їсти картоплю фрі частіше 2 разів на тиждень, в 2 рази вище піддаються ризику передчасної смерті.

Основна небезпека цього гарніру полягає в тому, що в його складі є величезна кількість рослинного масла. Скоріш за все, в закладах громадського харчування і ресторанах його змінюють не так часто, як хотілося б.

Тому в процесі приготування в цьому продукті збирається велика кількість канцерогенів, які вкрай шкідливі для серцево-судинної системи. Вони підвищують ризик розвитку інфаркту та інсульту в кілька разів.

Є у цього продукту і кілька побічних ефектів: в процесі переварювання жирної їжі може з'явитися нудота, діарея, спазми і здуття живота.

Як повідомляло видання "Коментарі", як змінити своє ставлення до їжі. Змінити своє ставлення до їжі досить просто, якщо знати про декілька маленьких секретів. Фітнес-тренер Юлія Богдан розповіла, як можна швидко і легко це зробити, щоб наш організм отримував максимум користі.
"Ми думаємо про їжу, боїмося її, наповнюємо їжею весь свій вільний час і одночасно боремося з нею і хочемо строгих обмежень. Мені здається, все набагато простіше", - сказала фахівець.