П'ять суперпродуктів, які варто почати їсти вже зараз

Ці, відомі всім продукти, зміцнюють здоров'я та запобігають ризику багатьох хвороб

Американські дієтологи склали список продуктів, які повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Спеціалісти називають їх суперпродуктами, адже вони надзвичайно багаті корисними речовинами, сприяють зміцненню імунітету і покращують стан здоров'я в цілому. Про це повідомляє американське видання Eat This, Not That.

Оливкова олія

Багато експертів пов'язують вживання оливкової олії першого віджиму зі зниженням ризику захворювання на рак, серцево-судинними захворюваннями, а також інсультом.

Сочевиця

Це хороше джерело білка і клітковини, яке експерти в галузі охорони здоров'я радять за його здатність зменшувати запалення, знижувати рівень холестерину, сприяти метаболізму жирів і зменшувати апетит.

Волоський горіх

Дослідження показують, що жменя волоських горіхів містить майже вдвічі більше антиоксидантів, які борються з хворобами, ніж еквівалентна кількість будь-якого іншого горіха.

Овес

Це ще один продукт, багатий клітковиною. Дослідження, опубліковане в Американському журналі суспільної охорони здоров'я, показало, що вживання однієї порції вівсянки два-чотири рази на тиждень знижує ризик розвитку діабету другого типу на 16 відсотків.

Помідори

Десятки досліджень припускають зв'язок між регулярним споживанням помідорів і зниженням ризику серцево-судинних захворювань, ушкоджень шкіри і деяких видів онкології. А нещодавнє дослідження показало, що вживання цього овоча на 18% знижує ризик раку простати у чоловіків.

Раніше "Коментарі" розповідали про п'ять шкідливих харчових звичок чоловіків.