П'ять продуктів, завдяки яким ви будете міцно спати

Це «снодійні» від самої природи

Через шалений ритм життя, постійні стреси та надлишок інформації багато людей відчувають проблеми зі сном. В результаті їх організм стає більш вразливим до різного роду захворювань. Але поліпшити та нормалізувати сон можна за допомогою звичайних продуктів. Яких саме?

Мигдаль

У мигдальних горіхах міститься багато вітамінів і корисних речовин, наприклад, кальцію, заліза, магнію, фосфору. Але найважливіше, те, що ці горіхи - відмінне джерело мелатоніну (гормону сну), який регулює наш внутрішній годинник і допомагає швидше зануритися в сон.

Чай з ромашкою

Чай на основі ромашки - смачний напій, який зміцнює нервову систему, допомагає розслабитися, позбавляючи від стресу і тривожності. Ще в складі цього напою є апігенін - антиоксидант, який допомагає при безсонні.

Ківі

Смачний і корисний фрукт, який позитивно впливає на травлення і рівень холестерину в крові. Але крім цього, ківі допомагає поліпшити сон. Дослідники говорять, що для нормалізації режиму сну потрібно кожен день ввечері з'їдати 2 плоди ківі.

Волоський горіх

Ще один вид горіхів, який може похвалитися багатим вітамінно-мінеральним складом. У волоських горіхах також є мелатонін, тому його вживання допомагає поліпшити якість і тривалість сну.

Лосось

Корисна і смачна риба, яка збагачує організм вітаміном D і омега-3 жирними кислотами. Вчені говорять, що порція лосося дуже корисна перед сном, але тільки в розумних кількостях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-невролог Євген Соков розповів, в якому положені краще спати, щоб повноцінно відпочити.