П'ять продуктів, які зовсім не підходять для вечері

Експерти перерахували продукти, які не підходять для вечірньої трапези: що з ними не так

Якщо хочете вранці почуватися свіжо і добре, потрібно уважніше ставитись до вечірнього раціону, оскільки деякі продукти погано позначаються на самопочутті та зовнішньому вигляді. Що краще не вживати на вечерю?

Випічка

Мучні продукти зазвичай містять багато цукру, а він, у поєднанні з жирами, провокує накопичення рідини в організмі. Крім того, улюблений кондитерський виріб різко підвищить рівень цукру на крові. І коли він буде спадати, ви залишитеся віч-на-віч з відчуттям сильного голоду, що спричинить ще один непередбачуваний перекус.

Газоутворюючі продукти

Утворення газів – ще одна часта причина набряків. До списку "провокаторів" газоутворення входять не лише газовані напої, а й корисні овочі: броколі, капуста, баклажани, кукурудза, часник, цибуля.

Червоне м'ясо

Цей багатий продукт білком краще залишити на обід. Все тому, що у його складі є амінокислота тирозин, яка підвищує рівень адреналіну в крові, збуджує нервову систему та створює додаткові проблеми зі сном.

Напівфабрикати та фастфуд

Ковбаси, сосиски та інші напівфабрикати небезпечні з тієї ж причини, що й фастфуд: у них надто висока доза солі та шкідливих добавок, які негативно впливають на шлунок.

Соління та консервація

Такі продукти будь-якої доби слід вживати в помірних кількостях, особливо ввечері. Соління – важка для шлунка їжа, яка через надто велику кількість солі негативно впливає на нирки та підшлункову залозу. Це призводить до зневоднення, набряклості обличчя і навіть до розширення судинної сітки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з'їсти на вечерю, щоб не погладшати.