П'ять продуктів, які знижують захист від коронавірусу

Опубліковано список продуктів, які варто огранувати в раціоні, тому що вони знижують захист від COVID-19

На тлі пандемії коронавірусної інфекції дуже важливо зміцнювати свій імунітет і стежити за правильним харчуванням. Експерти назвали продукти, вживання яких краще обмежити, тому що вони послаблюють захист організму і роблять його вразливим до вірусів. Що це за продукти?

Цукор

Потрапляючи в кров, цукор знижує кількість лейкоцитів - кров'яних клітин, які є важливою частиною імунної системи. Регулярне вживання цього продукту несе шкоду всьому організму, оскільки його підвищений рівень в крові створює сприятливі умови для розмноження хвороботворних мікроорганізмів і ракових клітин

Сухі сніданки

Краще відмовитися від такого виду сніданку, тому що в його складі багато цукру, крохмалю та інших добавок, які погано впливають на роботу кишківника, створюючи в ньому клейке середовище, а воно привертає "шкідливих" бактерій і паразитів. Крім того, сухі сніданки не містять клітковини, яка важлива для травлення.

Ковбаса і жирне м'ясо

Ковбасні вироби багаті на консерванти та тваринні жири, які можуть привести до ожиріння, гіпертонії та інших захворювань. Більш того, вони надають руйнівну дію на організм і знижують вироблення антитіл. Ще в складі ковбаси є глутамат натрію - ще один ворог імунітету.

Сирі яйця

Експерти кажуть, що сирі яйця внаслідок вмісту білка авідіна, можуть блокувати засвоєння біотину - водорозчинного вітаміну групи В, який важливий для роботи імунної системи. Також сирі яйця в великих кількостях перешкоджають засвоєнню білків, викликаючи загальну слабкість організму.

Алкоголь

Навіть в невеликих дозах алкогольні напої пригнічують лейкоцити та змінюють склад крові. Але найнебезпечнішим для організму все ж є похмілля: печінка посилено працює над виведенням спиртного, тому гірше справляється з токсинами. З цієї причини шкідливі мікроорганізми мають більше шансів на виживання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких продуктах міститься багато антиоксидантних речовин.