П'ять продуктів, які потрібно їсти після 60 років

Експерти розповіли, які продукти варто додати у свій раціон після 60 років, щоб поліпшити стан здоров'я

З віком метаболізм сповільнюється і можуть виникнути деякі проблеми зі здоров'ям, тому важливо звертати увагу на свій раціон. Медики розповіли, які продукти краще включити у своє меню після 60 років, щоб зберігати гарне самопочуття.

Буряк

Бюджетний, але дуже корисний овоч, яким неодмінно потрібно збагачувати свій раціон. Вітаміни та мінерали, які входять до складу буряка, допомагають знижувати артеріальний тиск і розширювати судини.

Квасоля

Якщо хочете знизити ризик виникнення діабету, хвороб шлунка й уникнути високого холестерину, тоді вживайте квасолю. У ній багато клітковини, яка підтримує травлення й очищає організм від токсинів.

Помідори

Яскраві та смачні томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопену - природного антиоксиданту, який захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок.

Гриби

У продукті міститься багато кальцію і вітаміну Д, які зміцнюють кістки. Тому їжте гриби не тільки влітку, а й узимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього "сонячного" вітаміну.

Чорнослив

Ще один продукт, корисний для здоров'я і міцності кісток. П'ять-шість цих фруктів у день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси, причому сушений чорнослив так само корисний, як і свіжий.

Нагадаємо, які продукти допомагають прискорити метаболізм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що продукти, які ми з легкістю вживаємо в 30 років, у 50 можуть стати небезпечними для нашого здоров'я. Насамперед це стосується надлишку жирної та шкідливої їжі, алкоголю, які можуть призвести до розвитку безлічі захворювань.