П'ять корисних властивостей петрушки, про які ви могли не знати

Експерти перерахували дивовижні властивості петрушки, про які багато людей навіть не здогадуються

Петрушку часто використовується в кулінарії, народній медицині та косметиці, тому що вона має цілу низку корисних властивостей. Але багато хто про них навіть не здогадується.

Експерти зазначають, що петрушка багата на вітаміни А, В, РР та Е, а також залізо, кальцій, фосфор, магній та інші корисні мікроелементи.

Цю рослину необхідно додавати до страв, тому що вона стимулює роботу травної системи, допомагаючи при запаленнях шлунка та дванадцятипалої кишки. А наявність інсуліну у петрушці покращує обмінні процеси в організмі.

Ще продукт часто використовують у косметології, оскільки він творить дива: приводить шкіру в тонус, відбілює, знімає набряки та почервоніння. Маски з додаванням петрушки допомагають у боротьбі з вугровими висипаннями, а також перешкоджають появі зморшок.

Експерти кажуть, що петрушка має природну антибактеріальну та освіжаючу дію, її сік відбілює зуби, видаляє наліт і зміцнює ясна.

Щобільше, ця городня рослина добре впливає на кровотворну систему, зміцнюючи судини та нормалізуючи кисневий обмін.

Крім цього, петрушка налагоджує роботу надниркових залоз та щитовидної залози, вона ефективна при нефриті та захворюваннях сечостатевої системи.

До речі, використовувати петрушку можна у свіжому, сушеному та рідше солоному вигляді, листя – як складову частину салатів, а листя та коренеплоди – як добавку до гарнірів та супів, особливо – до рибних страв.

Нагадаємо, що в городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів та корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати до салатів, супів та інших страв, щоб надати їм аромат літа. Однак зелень здатна нашкодити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дієтологи рекомендують для боротьби з переїданням використовувати м'яту – рослину, яка має попит і в медицині, і в косметології.