П'ять фактів про м'ясо, які можуть відбити охоту його їсти
Експерти назвали п'ять фактів про м'ясо, які можуть на час або назавжди відбити у вас бажання його їсти
М'ясо - цінний, корисний і поживний продукт, в складі якого багато білка, калію, магнію, вітамінів, особливо групи В, які регулюють обмін речовин і підвищують тонус організму. Але зловживати цим продуктом не варто, тому що воно може нашкодити організму. Які факти про м'ясо потрібно знати?
М'ясо не перетравлюється повністю
Вчені кажуть, що м'ясо належним чином не перетравлюється в травному тракті людини, тому що він довший і має меншу кислотність, ніж у хижаків, наприклад. З цієї причини, воно не встигає повністю засвоїтися, деяка частина залишається всередині стравоходу й утворює шлаки, який призводять до проблем зі здоров'ям.
Порушує гормональний фон
Регулярне вживання м'яса може призвести до збою в гормональному фоні, а це відіб'ється на стані щитовидної залози й спричиняє ожиріння та інші проблеми зі здоров'ям. А вся річ у тому, що тварин, які йдуть на забій, годують тиреоїдними гормонами щитовидної залози, які дозволяють в короткі терміни набрати масу, щоб м"ясо швидше надійшло у продаж. Для цих же цілей, а також для того, щоб зробити м'ясо особливо м'яким, використовують і статеві гормони. Щоденне вживання такого м'яса небезпечне, оскільки в організмі накопичуються шкідливі речовини.
Разом з м'ясом ми їмо антибіотики
Щоб убезпечити виробництво від хвороб тварин, епідемій, кожну тварину годують антибіотиками. Тому в комплекті з м'ясом йде парочка таблеток найсильніших антибіотиків, які не тільки підривають імунітет і знижують подальшу реакцію на лікування, але і шкодять стану печінки, нирок і мікрофлори кишківника.
Підвищує ризик небезпечних хронічних захворювань
Дослідник Корнельського університету Колін Кемпбелл у своїй книзі "Китайське дослідження" розповів, що вчені довели зв'язок між споживанням продуктів тваринного походження і рядом хронічних хвороб: онкології, цукрового діабету, серцевих захворювань і розсіяного склерозу.
Здатне викликати хворобу Альцгеймера
Гомоцистеїн, який з'являється при розщепленні білків тваринного походження, збільшує ризик прояву даного відхилення практично вдвічі. У цьому випадку мова також йде не тільки про м'ясо, а й про всіх тваринні білки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим замінити м'ясо, якщо ви вирішили від нього відмовитися.