П'ять "дієтичних" продуктів, від яких гладшають

Експерти визначили «дієтичні» продукти, які приховують калорії й можуть призвести до зайвої ваги

Струнку й підтягнуту фігуру не можна отримати регулярною фізичною активністю, тому що вона повинна закріплюватися правильним харчуванням. Але навіть дієтичні, на перший погляд, продукти можуть приховувати калорії.

У стаканчику йогурту - три ложки цукру

Експерти кажуть, що перед покупкою йогурту необхідно уважно ознайомитися з його складом. Навіть якщо на стаканчику написано "легкий" він може містити близько 16 грамів сахарози, а це як 3 повних чайних ложки цукру. Тому, віддавайте перевагу натурального йогурту, який не містить ніяких добавок. Підсолодити його можна самостійно за допомогою фруктів і ягід.

Мюслі: калорій, як у шоколаді

Багато хто вважає, що хрусткі пластівці - смачний і поживний варіант сніданку, але це далеко не так. По-перше, вони проходять термічну обробку (обсмажуються в солодкому сиропі), а по-друге, в їх складі є різні добавки: шматочки шоколаду, рисові кульки, родзинки. В сумі ви отримаєте 500 калорій, як ніби з'їли плитку молочного шоколаду. Замість мюслі переходьте на звичайну вівсяну кашу зі шматочками бананів і горіхами. Так вдасться і фігуру зберегти, і непогано заощадити.

Морозиво без цукру - таке буває?

Морозиво - ще один камінь спотикання. От би воно було без цукру і з мінімумом калорій ... І таке морозиво дійсно знайшлося, але хоч в складі й не немає підступного цукру, зате за змістом вуглеводів "дієтичний" пломбір майже у два рази обігнав свого побратима в вафельному стаканчику - 19 грамів вуглеводів проти 30. До речі, калорій в ньому виявилося не набагато менше, ніж у звичайному пломбірі, та й на смак він виявився так собі.

Що робити: без докорів сумління і з задоволенням дозволяти собі справжній пломбір. Звичайно, в помірних кількостях, і бажано, щоб в складі не були присутні рослинні жири.

Шоколад, не темний

Коли сильно хочеться солодкого, навіть на дієті можна дозволити собі кілька плиточок гіркого шоколаду. Правда, потрібно вміти його вибирати. Найбільше користі й менше цукру в гіркому шоколаді, причому чим вище відсоток какао, тим краще. Але не плутайте гіркий шоколад з темним! У темному шоколаді якраз багато цукру і всяких добавок, які, швидше за все, не пройдуть безслідно для талії.

Суші та роли

Здавалося б, що цілком дієтичний продукт, адже в його складі свіжа риба, огірок, авокадо, рис. Але все не так просто, тому що рис, який використовують для суші, вариться з величезною кількістю цукру для того, щоб бути клейким. Також в замовних суші та ролах бувають соуси й добавки, через які енергетична цінність страви досягає 300-400 калорій. Дієтичним вважається тільки дикий, темний, нешліфований рис.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за допомогою яких вітамінів можна схуднути у два рази швидше.