Нутриціолог назвала найкорисніший суп для здоров'я

В цьому супі багато білків і вітамінів

Хоча б 1-2 рази на тиждень у вашому раціоні повинні бути присутніми супи, тому що вони покращують травлення, стимулюють обмін речовин і надовго залишають відчуття ситості. Лікар-нутриціолог Ольга Деккер розповіла, який суп вважається одним з найбільш корисних.

Спеціаліст зазначила, що перші страви повинні містити мінімум простих вуглеводів і володіти хорошим білковим і амінокислотним складом. За словами нутриціолога, в раціон частіше варто додавати сочевичний суп, збагачуючи його тваринним білком, наприклад, м'ясом. Можна навіть копченим, якщо воно натуральне, без різних шкідливих добавок.

Варто відзначити, що сочевиця входить в список суперфудів, тому що містить у своєму складі багато вітамінів, мінералів і натуральних антиоксидантів. Високий вміст клітковини та низький глікемічний індекс робить її допустимої в харчуванні діабетиків. Крім того, сочевичний суп зміцнює імунну систему, допомагає нормалізувати тиск і підживлює організм енергією.

На другому місці по корисності виявився овочевий суп на м'ясному бульйоні. Для його приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі, наприклад, стручкову квасолю, кабачки, корінь селери. А ще замість м'яса в суп можна додати рибу.

Нагадаємо, лікар-гастроентеролог Нурія Діанова зазначила, що супи-пюре дуже корисні для здоров'я, але є група людей, яким вони протипоказані. Кому саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживати тільки одні супи кожен день, експерти не рекомендують, адже це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.