Не слухайте: поради для схуднення, які не працюють

Експерти перерахували поради, до яких не варто прислуговуватися, тому що вони не допоможуть схуднути

Після новорічних свят багатьом хочеться сісти на дієту та підкоригувати фігуру, але є поради для схуднення, які не тільки не працюють, а й можуть нашкодити здоров'ю. Що робити не варто?

Дітокс-дієти

Дієтологи кажуть, що подібні дієти та "програми з очищення" допоможуть скинути пару кілограм, але вага швидко повернеться. Річ у тому, що в детокс-дієтах обмежена кількість білка та клітковини, а ще в соках і смузі, які є основою такого харчування, міститься багато цукру.

Відмова від вуглеводів

З вуглеводів наш організм отримує енергію, а якщо їх обмежити в раціоні, тоді організму потрібно буде десь брати заряд і він почне змушувати нас вживати жирну та калорійну їжу. Відмова від вуглеводів призведе до набору ваги, а чи не навпаки.

Відмова від жирних продуктів

Не варто з метою схуднення також обмежувати себе у продуктах з високим вмістом жирів, тому що ненасичені жирні кислоти сприятливо впливають на серцево-судинну систему, знижуючи "шкідливий" холестерин. А ще здорові жири поповнюють запас енергії та допомагають швидше позбавлятися зайвої ваги.

Швидкі дієти

Так, ви втратите кілька кілограмів за короткий термін – але це буде не жир, а м'язова тканина, яку ми й так втрачаємо катастрофічно швидко. Крім того, після кожної такої дієти підвищується ризик ефекту "йо-йо", який мало того, що гарантує повернення всіх набраних кілограмів, так ще й збільшує ризик діабету та хвороб серця.

Голодування

Найголовніше правило: якого раціону ви не дотримувалися б і на якій дієті не сиділи, ви не повинні голодувати. Рано чи пізно обов'язково відбудеться зрив, тільки разом із новими кілограмами ви придбаєте ще й розлад харчової поведінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як насправді схуднути за допомогою ходьби.