Названо продукт, який значно корисніший за м'ясо
Продукт, який може замінити м'ясо
Протягом десятиліть м’ясо називали головним джерелом білка в раціоні. Однак сучасні дослідження доводять користь рослинних білків, які не лише забезпечують організм необхідними амінокислотами, а й мають додаткові оздоровчі властивості. Серед усіх рослинних продуктів особливо корисною називають сочевицю. Спеціалісти зазначають, що цей продукт визнано одним із найкорисніших замінників м’яса.
Сочевиця містить близько 9 г білка на пів склянки вареного продукту. Це робить її джерелом рослинного білка. Продукт також багатий на клітковину, залізо, фолієву кислоту, магній та антиоксиданти. Сочевиця, за даними спеціалістів, сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину, покращує травлення та підтримує здоров’я серцево-судинної системи. На противагу - червоне м'ясо часто містить насичені жири та холестерин.
За даними фахівців, регулярне споживання рослинного білка, зокрема сочевиці допоможе знизити ризик хронічних захворювань (таких, як діабет 2 типу, гіпертонія, ожиріння) та деяких видів раку. Також вживання продукту може сприяти продовженню тривалості життя. До того ж сочевиця не містить глютену, що робить її безпечною для людей з целіакією або чутливістю до глютену.
Також вживання сочевиці допомагає підтримувати здоров’я кишківника. Завдяки високому вмісту клітковини вона сприяє росту корисних бактерій, покращує перистальтику та зменшує запальні процеси. Особливо такий ефект корисний для імунної системи, адже значна частина імунних клітин розташована саме в кишківнику.
Сочевиця, на відміну від м'яса, не містить гормонів, антибіотиків чи інших домішок, які можуть потрапляти в організм внаслідок споживання тваринних продуктів. До того ж сочевиця легко засвоюється, не створює додаткового навантаження на печінку та нирки. Її можуть вживати люди будь-якого віку.
Сочевицю можна додавати до супів, салатів, рагу або готувати з неї котлети. Вона може стати чудовим джерелом рослинного білка.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, кому небезпечно вживати картопляне пюре.