Названо "приховані" причини ожиріння, про які мало хто знає

Експерти розповіли, що проблеми із зайвою вагою можуть викликати не лише харчові звички: ТОП-5 прихованих причин захворювання

З проблемою ожиріння, на жаль, стикається багато людей. І не завжди причиною такого стану є неправильне харчування та малоактивний спосіб життя. Експерти назвали "приховані" причини захворювання.

Гормони щитоподібної залози

Щитоподібна залоза — маленький, але дуже важливий орган, який відповідає за вироблення гормонів: трийодтироніну, тироксину та кальцитоніну. Якщо її робота порушується, то може виникнути проблема з вагою, оскільки тканини починають накопичувати зайву рідину та кілограми додаються.

Інсулін

Завдання цього гормону полягає у тому, щоб наповнити організм енергією. Але якщо ви постійно переїдаєте прості вуглеводи та провокуєте стрибки інсуліну, система ламається. Річ у тому, що коли рівень інсуліну у крові високий, розщеплення жиру заблоковане, тому схуднути неможливо.

Кортізол

Гормон стресу провадиться, щоб позбавити нас від небезпеки. Зазвичай він виробляється у відповідь стрес і мобілізує ресурси організму. Організм людини, яка постійно перебуває у стресі, важко втрачає вагу, тому що накопичує жир, щоб вижити у важких умовах.

Лептин

Функція лептину полягає у тому, щоб вчасно надсилати у мозок сигнал про насичення. Однак час шляху сигналу від шлунка до мозку займає близько 10-15 хвилин. За цей час ми встигаємо переїсти. Особливо якщо у меню багато жирної їжі чи простих вуглеводів.

Грелін

Гормон голоду необхідний, щоб вижити. Він виробляється у стінках шлунка та надходить у мозок при стресі, голодуванні, недосипанні або тривалій перерві у прийманні їжі. Саме грелін підбиває нас вночі встати та вирушити до холодильника. Їжте потроху та часто, щоб організм не відчував голоду, але й не перенасичувався.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як скинути зайву вагу навіть без відвідування спортзалу.