Названо найбільш гострий соус в світі, що викликає параліч

За техніки безпеки соус готується в протигазі і спеціальних щільних рукавичках

Творець пекельного соусу, як називають його клієнти, Мухаммед Карим. Гарантований ефект від соусу - опік слизової і порожнини рота. До речі, назва соусу перекладається як "атомний стусан під зад". За техніки безпеки соус готується в протигазі і спеціальних щільних рукавичках з найгостріших перців в світі, включаючи перець "скорпіон", "Тринідаду" і "каролина Ріпер". Також туди, додається екстракт чилі і чистий капсаїцин - речовина, яка відповідає за пекучість в червоному перці. Соус отримав 12 000 000 одиниць за шкалою Сковілла.

Для порівняння, запашний перець має 500 одиниць. Перш ніж спробувати соус, потрібно підписати відмову про відсутність претензій до ресторану за можливі наслідки, однак екстремали з'їжджаються з усього світу, щоб випробувати себе на міцність.

Нагадаємо, в ході дослідження експерти визначили зв'язок між вживанням червоного перцю і зниженням смертності. Результати дослідження говорять про те, що у любителів гострого перцю знижується ризик захворювань серцево-судинної системи, а також захворювання на рак. У порівнянні з тими, хто рідко, або ніколи не їв перець чилі, у любителів гострого перцю спостерігалося відносне зниження смертності на 25%.

Щоб оцінити вплив перцю чилі на організм людини, американські фахівці перевірили понад чотири тисячі досліджень з п'яти провідних світових баз даних про здоров'я. В результаті цього, вчені змогли отримати записи про здоров'я і харчування понад 570 тисяч осіб з різних країн. Вчені стверджують, що гострий перець має протизапальну дію, а також може регулювати рівень глюкози в крові.