Названі шкідливі властивості чорного хліба: чим його замінити

Хліб - найголовніша страва на столі

Хліб - один з основних харчових продуктів, який присутній в раціоні кожного. Люди, які стежать за своєю фігурою, вважають за краще вживати чорний хліб, тому що він менш калорійний, хоча все залежить від того, з якого зерна він зроблений. Але з твердженням, що чорний хліб набагато корисніший за білий, дієтолог Майкл Мослі не зовсім згоден.

Фахівець розповів, що багато хто вважає, що чорний хліб зовсім не шкідливий для людей, які страждають на цукровий діабет, тому що він уповільнює зростання рівня глюкози в крові. Але за словами дієтолога, сучасні виробники йдуть на обман, додаючи в хліб різні барвники та шкідливі хімічні добавки, які підсилюють смак і при цьому загрожують підвищенням цукру в організмі.

Крім цього, чорний хліб не рекомендується вживати людям, у яких підвищена кислотність шлунка, виразка та інші захворювання, тому що він може викликати печію, метеоризм, тяжкість, а все через дріжджі, які входять до його складу.

Дієтолог Майкл Мослі каже, що хорошою альтернативою чорному хлібу можуть стати цільні злаки. Він рекомендує додати у свій раціон кіноа, гречку, ячмінь, булгур - в цих продуктах багато складних вуглеводів, які перешкоджають різким стрибкам глюкози в крові.

Нагадаємо, лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що хліб - джерело тих речовин, які потрібні для нормального функціонування нашого організму, тому його не можна виключати з раціону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила допоможуть продовжити термін придатності хліба, щоб він залишався м'яким і не втрачав свої смакові якості.