Названі продукти, які не можна їсти натще

З'їдений натще банан може негативно позначитися на серцево-судинній системі

Переважна більшість фахівців зазначають, що людина повинна обов'язково снідати, оскільки перший прийом їжі заряджає енергією на деякий час. Проте, за словами тренера Марини Боржемської, деякі продукти не потрібно вживати натще, передає OBOZREVATEL.

Фахівець зазначає, що деякі продукти, вжиті натще, можуть спричинити проблеми зі здоров'ям та погіршити стан стравоходу та кишечника.

Так, Боржемська радить відмовитися на сніданок від цитрусових. Грейпфрути чи апельсини дратують порожній стравохід, тому такі фрукти чи склянка соку на сніданок – ідея не з найкращих. При цьому, цитрусові – гарне джерело вітаміну С, яке стане доповненням до обіду або вечері.

З'їдений натще банан може негативно позначитися на серцево-судинній системі. Через високий вміст магнію та калію фрукт збільшує навантаження на серце.

Груші, за словами Боржемської, також можуть дратувати порожній шлунок, оскільки мають грубу клітковину. Корисніше вживати плоди в їжу через дві-три години після основного прийому страв.

Вранці найкраще пити звичайну воду кімнатної температури, а не газовану чи холодну. Така вода може звузити судини шлунка та негативно вплинути на місцевий кровообіг.

Спеції та гострі страви теж не потрібно їсти натще. І хоча багато хто додає спеції, наприклад, в омлет, краще утриматися від цього. Наприклад, перець разом із білком стає причиною дискомфорту у шлунку.

Також Боржемська не рекомендує пити з самого ранку каву.

Фахівець підсумувала, що всім перерахованим напоям та продуктам найкраще віддати перевагу після основного прийому їжі.

Раніше "Коментарі" писали, що дієтологи попередили про небезпеку популярних соусів.