Названі чотири фактори, які "руйнують" печінку

Експерти розповіли, які чотири фактори руйнівно діють на печінку

Печінка може руйнувати не тільки зловживання алкоголем. Існують набагато більш нешкідливі, на перший погляд, звички, які негативно впливають на її роботу і можуть спровокувати ряд захворювань.

Експерти назвали кілька факторів, які можуть зашкодити роботі вашого головного внутрішнього "фільтра":

Неправильний прийом вітамінів

За допомогою вітамінних добавок люди намагаються поліпшити стан свого здоров'я, але потрібно уважно ставиться до їх прийому. Наприклад, високе дозування вітаміну А і В3 може погано вплинути на роботу печінки. Медики відзначають, що отримувати вітаміни найкраще з правильного і різноманітного раціону.

Лікування парацетамолом

Не захоплюйтеся лікарськими засобами, тому що ризик нашкодити здоров'ю своєї печінки істотно підвищується. Особливо це стосується прийому парацетамолу, який у високих дозах може "зруйнувати" цей орган.

Любов до фруктів

Фрукти дійсно дуже корисні, тому що містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів, але в усьому потрібно дотримуватися правильного дозування. Експерти кажуть, що велика кількість фруктози збільшує ризик ожиріння печінки.

Зайва вага

Проблеми з печінкою можуть бути викликані зайвою вагою, тому що в клітинах органу накопичується жир. А так звана жирна печінка з часом може перерости в фіброз і цироз. Якщо ви схильні до повноти, стежте за своїм раціоном і контролюйте звички, які можуть привести до ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали кілька продуктів, які прискорюють виведення шкідливих хімічних сполук з одного з найважливіших органів - печінки.