Може підірвати здоров'я: кому не можна їсти гречану кашу

Гречану кашу часто називають суперфудом, але важливо пам'ятати кілька деталей

Гречану кашу прийнято вважати незамінним продуктом в раціоні, адже в ній містяться складні вуглеводи, а також вона здатна втамувати голод на тривалий період часу. Однак експерти радять не зловживати цим продуктом, оскільки це може стати причиною проблем зі здоров'ям. Про це пише today.ua.

Головне - пам'ятати про помірність. Особливо це стосується жінок у віці за 40-50 років.

У гречаній каші є велика кількість незамінних для організму амінокислот. Складні вуглеводи забезпечують тривале відчуття ситості, а також позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

Крім цього, в гречці містяться флавоноїди, кверцетин і рутин, які сприяють зміцненню стінок судин, а також є відмінною профілактикою проти хвороб серцево-судинної системи. Також вживання гречки підвищує рівень гемоглобіну в крові і знижує кров'яний тиск.

Але незважаючи на всі перераховані вище плюси цього універсального продукту, занадто часто їсти його все ж не рекомендується. Так як це може привести до того, що кальцій буде погано засвоюватися організмом. А ті, хто звик їсти гречку кожен день, можуть мати проблеми з зубами, волоссям, нігтями і кістками.

Особливо важливо пам'ятати про це жінкам у віці 45-50. Каша перешкоджає засвоєнню кальція, а це може в подальшому спровокувати остеопороз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша ідеально підійде для сніданку. Експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати в свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне - приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати в якості перекусу. У чому ж її користь?