Медики визначили найнебезпечніше м'ясо для жінок

Цей вид м'яса може нашкодити організму

Багато людей не уявляють свого раціону без м'яса. У ньому міститься багато білка і таких мікроелементів, як магній, залізо, цинк і кальцій. Але вчені настійно рекомендують обмежити вживання червоного м'яса, особливо жінкам.

Фахівці в ході експерименту з'ясували, що регулярне вживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку проблем з серцево-судинною системою, а також деменції у жінок. Кардіологи проаналізували показники здоров'я близько 100 тисяч жінок у віці старше 50 років. Дослідження тривало майже 20 років. Серед учасниць понад 7,5 тисячі жінок померли від онкологічних захворювань, ще 7 тисяч - від проблем з серцем, близько 2,7 тисячі - від деменції. І вчені встановили зв'язок між смертністю і білками, які вони вживали - тваринними або рослинними.

Результати дослідження показали, що жінки, які віддавали перевагу рослинному білку на 9% вмирали рідше. А ось вживання тваринних білків лише збільшувало ризик захворювань. Наприклад, любительки яєць на 10% частіше страждали від онкології, в порівнянні з тими жінками, які отримували білок від горіхів або бобових.

Фахівці прийшли до висновку, що продукти з рослинними білками можуть майже на 50% скоротити передчасну смерть. Більш того, потрібно завжди стежити за своїм раціоном, зокрема відмовитися від фаст-фуду та алкоголю.

Нагадаємо, що вчені з Університету штату Огайо відзначили, що м'ясо не можна споживати з томатним соком.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Австралії та Південної Кореї розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо.