Медики розповіли, які продукти шкодять щитовидній залозі

У момент, коли щитовидка не виробляє достатню кількість гормону тироксину, у людини може розвинутися гіпотиреоз

Щитовидна залоза відповідає за підтримання нормального і повноцінного обміну речовин в організмі. Цей найважливіший орган ендокринної системи здатний виробляти гормони, що регулюють безліч процесів. У момент, коли щитовидна залоза не виробляє достатню кількість гормону тироксину, у людини може розвинутися гіпотиреоз.

За даними профільного видання Medical News Today, деякі продукти можуть допомогти уникнути або полегшити симптоми захворювання, проте є і ті, які навпаки негативно позначаться на здоров'ї щитовидної залози, пишуть "Новини Ю".

Дослідження продемонстрували, що соя може негативно впливати на роботу щитовидки. Зокрема, вчені з Японії відзначили, що у літньої жінки, яка протягом шести місяців вживала ліки на основі сої, розвинулася важка ступінь гіпотиреозу. Таким чином, щоб зберегти здоров'я щитовидної залози лікарі рекомендують виключити з раціону соєвий соус, соєве молоко, тофу і місо.

Польські дослідники вважають, що аутоімунне захворювання щитовидки часто може супроводжуватися глютеновою хворобою. Тому фахівці вважають, що виключення з раціону глютену може поліпшити обмін речовин і роботу щитовидної залози в цілому. Наприклад, глютен міститься в макаронах, випічці і тортах, хлібобулочних виробах і соусах.

Раніше портал "Коментарі" писав, що щитовидна залоза хоч і маленький, але дуже важливий орган, який відповідає за вироблення гормонів. І будь-які її порушення призводять до збою в роботі організму. Лікарі-ендокринологи розповіли, як розпізнати проблеми з щитовидкою.