М'ясний клей: як дізнатися, що м'ясо підробили

Експерт пояснила, чому краще вибирати м'ясо без цього небезпечного інгредієнта

У таких продуктах, як сир, йогурти, кефір нерідко додають спеціальний клей - трансглютаміназ. Особливо часто його використовують для склеювання м'яса. За допомогою такого м'ясного клею може вийти великий цілісний стейк з маленьких недоносків. Як розповіла "Сегодня" харчовий технолог Олена Сидоренко, ця речовина може нашкодити вашому здоров'ю.

Трансглютаміназ, стверджує Сидоренко, це шкідлива речовина, що викликає небезпека розвитку харчових отруєнь.

"Додавання трансглютаміназа підсилює харчові алергії, і ми отримуємо надлишок ферменту, що може вплинути на травну систему і на проникливість кишечника", - каже харчовий технолог.

Тому рекомендується уважно вивчати склад продуктів: якщо там є назва трансглютаміназ, пам'ятайте - це клей.

Харчовий технолог зазначає, що в Україні виробники, які додають цей клей, зобов'язані вказувати це на упаковці. Крім того, в багатьох країнах цей хімікат заборонений. Наприклад, в Європі ввели спеціальне маркування, щоб позначати продукти, в яких немає клею.

Раніше вчені розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо.