Лікарі розповіли, які напої руйнують здоров'я кишківника

Лікарі розповіли, які напої слід обмежити у раціоні, бо вони руйнують здоров'я кишківника

Кишківник - життєво важливий орган, який виконує багато корисних функцій, зокрема він є першою лінією оборони імунітету. Тому його потрібно берегти. Для цього важливо переглянути свій раціон та виключити з нього кілька напоїв, здатних "зруйнувати" його здоров'я.

Дослідники з'ясували, що порушити роботу кишківника можуть штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, сахарин та сукралоза. Річ у тому, що вони здатні змінювати мікробіом органу, а це негативно впливає на самопочуття людини. Ці підсолоджувачі часто зустрічаються у дієтичних газованих напоях.

Експерти розповіли, що штучні підсолоджувачі — у концентрації, еквівалентній двом банкам дієтичної газованої води, сприяють тому, що два шкідливі типи кишкових бактерій починають прикріплюватися до епітеліальних клітин, які вистилають стінки кишківник, і пошкоджують їх. Потім бактерії можуть проникнути в кровообіг і викликати запальний процес у лімфатичних вузлах та органах.

Нагадаємо, що кишківник середньої людини населяє близько 1000 різних видів бактерій. Їхню загальну кількість складно визначити, але рахунок йде на трильйони. Ця мікрофлора виконує низку важливих функцій, тому важливо підтримувати її правильний баланс. А допомогти цьому може один простий продукт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що постійні проблеми з кишківником можуть призвести до артриту, гормонального дисбалансу, збільшення ваги, хронічної втоми та навіть розвитку онкології. Тому дуже важливо займатися оздоровленням цього органу. Експерти розповіли, що для цього потрібно зробити?