Лікар спростував користь чотирьох популярних продуктів

Лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, якими продуктами не варто захоплюватися, тому що вони не так корисні, як всі вважають

Деякі продукти, які відносять до розряду "корисних", насправді здатні нашкодити здоров'ю, тому зловживати ними не варто.

Лікар Олександр М'ясников розповів, що люди, наприклад, сильно переоцінюють користь гематогену, який можна купити в кожній аптечці. Фахівець вважає, що на сьогодні в таких батончиках немає нічого, крім цукру і жиру, хоча в них має міститись залізо, яке стимулює кровообіг.

Також лікар розвіяв міф про користь апельсинового соку. Попри те, що в його складі є кальцій і вітамін С, в ньому ще багато цукру, тому його рекомендується обмежити в раціоні пацієнтам із захворюваннями ендокринної системи - цукровим діабетом та ожирінням.

М'ясников застеріг і про сирні десерти, в які також додають дуже багато цукру, молочного жиру і штучних добавок, здатних нашкодити організму. Крім цього, лікар поставив під сумнів користь манної каші. За його словами, в її складі багато крохмалю через який у людини різко підвищується рівень цукру в крові. Замість манної він рекомендує додати в раціон гречану або вівсяну каші.

Нагадаємо, фахівець в рибній галузі Роман Солошенко розвіяв міф про небезпеку рибних консервів. Він розповів, що при виробництві продукту використовується термічна обробка, яка здатна знищити бактерії в продукті, внаслідок чого можливість отруєння виключається.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що поняття "здорове харчування" досить широке і неоднозначне. На жаль, існує маса міфів про те, що потрібно пити та їсти для гарного самопочуття, здоров'я та краси. Однак не всім порадам потрібно вірити.