Лікар розповіла, кому протипоказана малина

Спеціаліст попередила, що ця ягода посилює почуття голоду

За словами лікаря-дієтолога Ольги Корабльової, деяким людям категорично не варто вживати в їжу малину. Про це повідомляє видання "Новости Ю".

Доктор стверджує, що доросла людина, що не має проблем зі здоров'ям, може з'їдати близько 400 грам ягоди протягом дня. Однак малина протипоказана тим, хто має різноманітні захворювання шлунково-кишківного тракту, гастрит або виразку. Крім того, ягода вважається сечогінною, тому людям із хворими ниркам також не варто вживати її.

Дієтолог також зазначила, що малина - сильний алерген, тому до її поїдання варто серйозно поставитися тим, хто стикався з алергічною реакцією, наприклад, на полуницю. Також лікар попередила, що ця ягода посилює почуття голоду.

Нагадаємо, що малина багата на клітковину та інші корисні речовини, а також вона володіє низьким глікемічним індексом, тому відмінно підходить для перекусу. Малина насичує організм і не призводить до різкого сплеску цукру в крові. Ця ягода володіє антизапальними властивостями, які знижують ризик розвитку артриту і полегшують його симптоми. Дослідники говорять, що в малині є речовини, що блокують фермент, який викликає запалення в суглобах.

Раніше видання "Коментарі" також повідомляло, що українська компанія "ФруТек" виростила, ймовірно, найбільш гігантську у світі ягоду жимолості. Її вага більш ніж удвічі перевищує нормальну. Рекордно велика ягода сорту "Бореаль Б'юті" була вирощена у Вінницькій області. Вага однієї штуки склала 6,57 грамів. Варто відзначити, що в середньому ягода жимолості важить 2,6 грама.