Лікар розповіла, коли імбир може завдати шкоди

Експерти розповіли, кому краще відмовитися від вживання імбиру та чому

Імбир часто використовують у народній медицині, тому що він має низку лікувальних властивостей. Але попри широку популярність, цей продукт має свої протипоказання. Кому варто від нього відмовитись?

Експерти зазначають, що у складі імбиру є безліч вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів та інших речовин, що підтримують організм у тонусі. Особливо імбир рекомендується вживати в осінньо-зимовий період, тому що він має противірусні та антибактеріальні властивості. Але попри всю корисність, цей продукт можна вживати не всім.

На шкоду він працюватиме людям, у яких діагностовано захворювання органів шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка). Корінь імбиру може посилити ситуацію та спровокувати запалення. Також від продукту варто відмовитись тим, хто дотримується низькобілкової дієти. Без достатнього рівня білка в організмі імбир абсолютно марний як джерело міцного імунітету.

Людям з поганим згортанням крові також не варто захоплюватися продуктом, тому що прянощі впливають на імунологічні показники крові. Найкраще обговорити ризики з лікарем.

Ще варто бути акуратніше з імбиром людям, які страждають на атопічний дерматит, тому що не виключена алергічна реакція.

Нагадаємо, що імбир визнаний справжнім лікарським засобом та вживати його можна у будь-якому вигляді. Дієтолог Рухута Дивекар рекомендує починати свій ранок саме з цього продукту. Що ж у ньому особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що імбирну олію можна використовувати під час масажу, вона допомагає зняти біль та запалення у суглобах, а також посилює антиоксидантний захист.