Лікар пояснила, яка ковбаса вважається найменш шкідливою

У ковбасі можуть містяться консерванти і барвники

Ковбаса є одним з найпопулярніших видів м'ясних виробів, хоча цей продукт досить складно назвати корисним. У ньому може міститися багато барвників, підсилювачів смаку та інших хімічних речовин. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна виданню радіо Sputnik розповіла, яка з ковбас вважається найменш шкідливою для організму.

Спеціаліст зазначила, що виробники додають в м'ясні вироби різні добавки, щоб поліпшити колір і смак ковбаси, а також продовжити її термін придатності. Знайти в магазинах ковбасу з натурального м'яса дуже непросто, та й ціна на неї буде досить висока.

Але є види ковбас, які вважаються найменш шкідливими для здоров'я. Лікар радить купувати буженину, а також сиров'ялені ковбаси, замість вареної, копченої або сирокопченої. Крім того, можна вживати бастурму.

За словами Соломатіної, при виборі ковбаси варто звертати увагу на її колір. Якщо продукт ядерно-рожевого кольору, значить в ньому багато хімічних речовини, зокрема нітриту, який може перейти в канцероген.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, до чого призводить часте вживання сосисок і газованої води.