Лікар назвала найнебезпечніший вид сніданку

На сніданок не варто вживати продукти, які подразнюють шлунок

Лікар-гастроентеролог і дієтолог Ірина Потянова назвала найнебезпечніший вид сніданку. Виявилося, що якщо під час ранкового прийому їжі вживати тільки каші або інші вуглеводи, то можна "заробити" діабет, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту і зайву вагу. Про це повідомляє MedikForum.

Потянова застерегла від вживання на сніданок нецільнозернових каш (наприклад, вівсянки швидкого приготування, манної каші), випічки, солодощів, білого хліба. За її словами, такий сніданок сприяє різкому зростанню рівня глюкози в крові, а у відповідь реакцією організму стане посилене вироблення підшлунковою залозою гормону інсуліну, а це веде до значного зменшення концентрації глюкози і викликає небезпечні стани.

"З'являється відчуття голоду, слабкості, оскільки мозку не вистачає цукру. Далі починаються гойдалки: ви втамовує голод, рівні глюкози та інсуліну знову підіймаються. Якщо такий цикл повторюється протягом дня знову і знову, це призводить до розвитку вуглеводної залежності", - підкреслила лікар.

Подібні коливання рівня глюкози надають величезне навантаження на підшлункову залозу і запускають механізми набору ваги, бо інсулін перетворює надлишок глюкози в жирові відкладення. Також це може викликати розвиток цукрового діабету другого типу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допоможуть урізноманітнити сніданок.