Кому не можна їсти абрикоси: застереження дієтолога

Лікар-дієтолог Тетяна Бочарова розповіла, кому не варто зловживати абрикосами, які вже з'явилися на прилавках магазинів

Попри те, що абрикоси багаті на вітаміни та корисні речовини, певним групам людей їх варто обмежити в раціоні. Лікар-дієтолог Тетяна Бочарова розповіла, які існують протипоказання.

Спеціаліст зазначила, що абрикоси містять вітаміни групи В, а також калій, залізо, клітковину, аскорбінову кислоту та інші важливі для організму мікроелементи. Ці фрукти покращують обмін речовин і кровотворення, а також володіють загальнозміцнювальним ефектом. Але деяким людям їх краще обмежити в раціоні, а саме тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, панкреатит, синдром подразненого кишківника). Річ у тому, що абрикоси містять лимонні і яблучні кислоти, а вони здатні подразнювати слизову шлунка і провокувати печію.

Дієтолог підкреслила, що фруктами не варто зловживати навіть людям, у яких немає проблем з травленням, тому що абрикоси можуть викликати діарею, оскільки вони володіють послаблюючою дією. У день бажано вживати не більше 200-300 грамів, при чому не змішуючи з іншими фруктами або ягодами.

Курагу також краще обмежити в раціоні людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, тому що в її складі багато цукру, які в поєднанні з харчовими волокнами можуть спровокувати здуття живота.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що полуниця вважається повноправною королевою ягідного царства, тому її обов'язково варто включити у свій раціон. Ця ягода має приємний смак і аромат, а ще багата на різні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Але при цьому, зловживати нею не можна. Скільки ж можна з'їдати полуниці в день?