Їжа для роздумів: три продукти, що підвищують розумові здібності

Ці продукти корисні не тільки для мозкової активності, а й для зміцнення всього організму

Існують певні продукти, які допомагають посилювати роботу мозку, а також підвищують розумові здібності. Вони добре впливають і на стан нашого організму в цілому, тому багато експертів в галузі харчування радять включити їх до щоденного раціону. Про це розповідає Food News.

Жирна риба

Така риба як лосось, макрель, тунець сповнена здорових ненасичених жирів, добре відомих за свою захисну дію від серцевих захворювань. Однак, експерти відзначають, що Омега-3 не тільки зміцнює серцеву систему, а й покращує когнітивні здібності за рахунок збільшення кровообігу в мозку.

Горіхи і насіння

Ці продукти мають велику кількість вітаміну Е, мікроелемента, що має антиоксидантні властивості. Дослідження показують, що він може набагато зменшити ризик вікового зниження когнітивних функцій.

Яйця

Яєчні жовтки багаті вітамінами й мінералами, які відіграють велику роль у підтримці здоров'я мозку. Фолієва кислота, яка міститься в продукті, захищає від депресії і розумової втоми, а вітамін К допомагає стимулювати пам'ять.

Раніше "Коментарі" розповідали про продукти, які допомагають зміцнити зір.