Голодати не доведеться: 5 простих кроків, які допоможуть схуднути

Експерти розповіли, що потрібно зробити, щоб скинути зайву вагу, не вдаючись до голодувань та інших радикальних заходів

Якщо хочете підкоригувати свою фігуру до літа, постарайтеся обійтися без жорстких дієт і постійного підрахунку калорій. Важливо переглянути раціон та запам'ятати кілька кроків, які допоможуть наблизити вас до мети.

З'їдайте на три шматочки менше, ніж зазвичай

Під час трапези покладіть у тарілку свою нормальну порцію їди, а потім викладіть три ложки або три шматочки. На почутті насичення це особливо не позначиться, але ви зменшите кількість калорій, які вживаються за день (приблизно 100-200). На перший погляд, це зовсім небагато, але на місяць це близько 2 кілограмів зайвої ваги.

Їжте повільно

Чим повільніше ви їсте, тим швидше наїдаєтеся. Тут дуже простий механізм — мозок розуміє, що ви наїлися, приблизно через 20 хвилин після того, як це насправді сталося. А уявіть, скільки ще ви встигнете накидати у шлунок за ці 20 хвилин!

Увімкніть у раціон улюблені продукти

Необов'язково з'їдати відро морозива або сковорідку смаженої картоплі – однієї склянки та невеликої порції буде достатньо. Тоді не доведеться боротися з дратівливим почуттям, що ви постійно чимось жертвуєте заради фігури.

Використовуйте правило" через один "

Це стосується вечірок. Повністю відмовитися від алкоголю — ця ідея похвальна, але якщо ви не готові на такі жертви, тоді згадайте це правило. Суть його така: треба чергувати алкогольний напій із несолодким безалкогольним. Мінеральна або звичайна вода, наприклад, добре підійдуть. А от колу чи сік – не особливо. Так ви заощадите і гроші, і калорії, і залишитеся відносно тверезим.

Пийте воду перед їдою

Шлунок, сповнений води, почне повільно і ліниво посилати мозку сигнал, що їсти не дуже й хочеться. І в результаті ви з'їсте менше, ніж могли б. До того ж це допомагає зволожувати організм зсередини: вода потрібна і шкірі, і системі травлення, і кровоносній системі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції допомагають схуднути.