Експерти розповіли, яка частина авокадо токсична

Експерти розповіли, чим корисний авокадо і яка частина тропічного плоду шкідлива для здоров'я

Авокадо давно входить до списку суперфудів, тому що містить велику кількість вітамінів і цінних мікроелементів, які підтримують здоров'я організму. Але деякі частини цього плоду токсичні. Які саме?

Відомо, що авокадо багатий на ненасичені жирні кислоти, калій, магній, клітковину, фосфор, залізо та інші речовини, які зміцнюють імунітет, покращують роботу серцево-судинної, нервової та травної систем. Регулярне вживання плоду також допомагає нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові.

Але авокадо - продукт досить агресивний, він може викликати алергічну реакцію і розлади шлунково-кишкового тракту, з обережністю його потрібно вживати людям, у яких є проблеми з печінкою і жовчним міхуром. Річ у тому, що кісточка і шкірка цього тропічного плоду містить персін - токсичну речовину, яка у великій кількості може завдати здоров'ю серйозної шкоди.

Експерти кажуть, що якщо немає ніяких протипоказань, то в день можна з'їдати один авокадо: одну частину з'їсти на сніданок, а другу - на полуденок. Цього буде достатньо, щоб забезпечити організм вітамінами та цінними речовинами.

Нагадаємо, що в останні кілька років популярність авокадо дуже сильно виросла. За багатий вітамінно-мінеральний склад цей плід відносять до "суперфудів". Але якщо авокадо вам в раціоні набридло, тоді ознайомтеся з його не менше корисними альтернативами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато хто знає про користь авокадо, яке допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити кровообіг, а також зміцнити імунітет. Але це далеко не всі переваги продукту. Канадські дослідники з Гуелфского університету з'ясували, що плоди авокадо мають протиракові властивості.