Експерт розповів, який хліб небезпечний для здоров'я

Продукт може загрожувати здоров'ю людини, коли порушені правила зберігання і хліб заражений пліснявою

Хлібний сомельє Ігор Лаврешин розповів, коли хліб стає небезпечним для здоров'я і його категорично не можна вживати в їжу. Про це експерт повідомив ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами фахівця, продукт може загрожувати здоров'ю людини, коли порушені правила зберігання і хліб заражений пліснявою:

"Зараз літо, висока температура і вологість - тут же у нас починаються проблеми вже з бактеріальними інфекціями. Якщо на хлібі цвіль - ні в якому разі такий хліб не можна вживати в їжу, тому що якщо вона вже з'явилася, це вже свідчить про те, що глибоке зараження пліснявими спорами вже сталося в хлібі ", - сказав Лаврешин.

Експерт також додав, що зрізати цвіль категорично заборонено - хліб, на якому вже утворилася пліснява, подавати до столу не можна.

Лаврешин підкреслив, що через спекотну погоду, темні сорти хліба можуть заражатися бактеріальною інфекцією, що має назву "картопляна хвороба". Визначити непридатний для вживання продукт можна за неприємним запахом і липкістю всередині.

Нагадаємо, що одним з найпопулярніших продуктів у світі є хліб. Але єдиний мінус полягає в тому, що цей продукт швидко псується. Експерти розповіли, що через неправильні умови зберігання часто доводиться викидати цілі батони. При цьому, потрібно пам'ятати, що домашня випічка зберігається менше "магазинної", оскільки в ній немає консервантів і різних добавок.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" також повідомляло, що вживання білого хліба може легко привести до деяких ускладнень у функціонуванні організму.