Додайте ці продукти в раціон, щоб не захворіти на рак підшлункової залози

ТОП продуктів, які захистять від раку підшлункової залози

Рак підшлункової залози називають одним із найагресивніших видів онкології, при якому низький рівень виживання. Розвиток хвороби, за даними спеціалістів, може залежати від генетики, однак впливає і харчування. За даними досліджень, правильний раціон може допомогти у профілактиці.

Які продукти знижують ризик розвитку раку підшлункової

Спеціалісти рекомендують для захисту організму від онкології обирати наступні продукти:

Овочі з родини хрестоцвітних. Кращий вибір - броколі, цвітна капуста, капуста, брюссельська капуста. Продукти містять глюкозинолати - вони активують ферменти детоксикації та пригнічують запалення.

Ягоди та цитрусові - полуниця, чорниця, апельсини, грейпфрути. Вони є джерелом антиоксидантів (вітамін C, поліфеноли), які нейтралізують вільні радикали та знижують ризик мутацій клітин.

Цільнозернові та бобові - овес, кіноа, коричневий рис, сочевиця, нут. Ці продукти багаті на клітковину, яка покращує травлення, регулює рівень глюкози та підтримує здорову мікрофлору.

Жирна риба та омега-3 - лосось, скумбрія, сардини. Продукти мають протизапальні властивості. Вони сприяють зниженню ризику хронічних захворювань, включно з онкологією.

Зелений чай. Напій містить EGCG - речовину, яка, за даними досліджень, пригнічує ферменти, пов’язані з ростом ракових клітин.

Куркума Її активний компонент куркумін. Спеція має антиоксидантну та протипухлинну дію. Компонент найкраще засвоюється з чорним перцем та жиром.

Які продукти сприяють розвитку раку

Серед небезпечних продуктів, які можуть сприяти розвитку раку дослідники називають:

Оброблене м’ясо: ковбаси, бекон, сосиски. Продукти містять нітрозаміни, які можуть викликати ріст ракових клітин.

Червоне м’ясо: особливо при смаженні на високих температурах. У таких випадках утворюються канцерогенні сполуки.

Цукор та рафіновані вуглеводи: солодощі, білий хліб, газовані напої. Вони призводять до ожиріння та інсулінорезистентності.

Алкоголь: надмірне споживання підвищує рівень ацетальдегіду. Це канцероген, що шкодить клітинам.

Трансжири та насичені жири: чипси, фастфуд, маргарин. Продукти викликають запалення та метаболічні порушення.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти захистять від раку щитоподібної залози.