Дієтолог розповіла, які звички необхідні для здорового травлення

Змінити ситуацію на краще можна за допомогою корисних звичок

Відсутність достатньої кількості фізичних навантажень і нездорове харчування часто можуть стати причиною порушення роботи травної системи. Про те, як виробити правильне травлення розповідає дієтолог Анна Єлькіна. Про це пише видання toneto.

Додайте у свій раціон харчування максимально прості продукти. Варто замінити різні паштети, рулети та шинку на рибу, яйця та птицю. Також додайте в меню різноманітні види фруктів і овочів, вживаючи їх замість пластівців і некорисних сумішей на сніданок. Дієтолог впевнена, що чим харчі простіші (мається на увазі односкладна їжа), тим вони корисніші для організму.

Після того, як ви визначилися з меню, не забувайте ретельно пережовувати їжу. Адже процес травлення починається ще в ротовій порожнині. Тому від того, наскільки ретельно людина жує їжу, залежить її засвоєння. Наприклад, якщо ви недостатньо пережували курку, то соляна кислота не зможе правильно її обробити, і вона каменем застрягне в кишківнику. Потім бактерії в кишківнику починають поїдати цей неперетравлений шматок і роздуватися. Саме тому і виникають такі проблеми, як здуття живота, дискомфорт і відрижка.

Ще експерт рекомендує пити достатню кількість рідини. Тому що без неї важко уявити хоча б одну реакцію в нашому організмі. Важливо пам'ятати про те, що їжа не тільки повинна потрапляти в організм, але і вчасно виходити з нього. А щоб всі процеси в тілі функціонували правильно, необхідно пити багато води.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, до чого призводить часте вживання сосисок і газованої води.