Дієтолог розповіла, кому корисно вживати кукурудзу

Кукурудза є низькокалорійною, тому її можна додати в раціон, не боячись набрати зайву вагу

У кукурудзі міститься багато корисних властивостей і необхідних вітамінів, які позитивно впливають на роботу серця і судин, а також покращують метаболізм. Дієтолог Тамара Прунцева розповіла, кому корисно їсти цей продукт, передає видання newsyou.

Кукурудза - це справжнє джерело вітамінів К, А, Е, D, а також в ній є магній, залізо, калій, фосфор і мідь. Ці елементи добре впливають на обмін речовин і є відмінною профілактикою при анемії. Проте, фахівець не рекомендує зловживати вживанням кукурудзяних паличок чи попкорну, оскільки в них міститься велика кількість цукру, олії і вони досить калорійні.

"При приготуванні попкорна використовується велика кількість олії, солі і підсолоджувачів. Якщо людина займається спортом і витрачає багато калорій, вживати даний продукт дозволяється, але не як основний - не можна забувати про білки, повільні вуглеводи і жири", - поділилася Тамара.

Також експерт додала, що цей продукт небажано вживати людям, у яких є проблеми зі здуттям живота або є схильність до хронічних хвороб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про 5 наукових фактів про цукор, які вас шокують.